13 Haziran 2008 Cuma

Diyanet, 'nasıl iyi memur olunurun tarifini verdi. Tarif, Kemal Sunal'ın ünlü 'Gülen Adam' filmindeki ağlanacak duruma bile gülen karakteriyle hemen, hemen aynı...

 

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, “Memur, hizmet etmeyi, iş görmeyi ve problem çözmeyi bir ibadet aşkıyla yapmalı, yüzü ve çehresi asık olmamalıdır” dedi.

 

Karaman, Diyanet Dergisi'nin Haziran sayısında yer alan “Alın teri ve Helal Kazanç” başlıklı makalesinde, hizmet, alın teri ve helal kazancı bir arada tutan toplumların başarılı olduklarını belirtti.

 

Bir toplumun varlığını sürdürebilmesi için çalışması ve hizmet etmesi gerektiğini vurgulayan Karaman, herkesin hizmetinin ve alın terinin karşılığını göreceğini ifade etti.

 

Emekle elde edilen kazancın en hayırlı ve temiz kazanç olduğuna dikkati çeken Karaman, “Bu nedenle insanın yaptığı her işi olabildiğince doğru ve dürüst yapmalıdır” dedi.

 

Memur, işçi, esnaf veya serbest meslek mensuplarının, helal ve temiz kazanmaya özen göstermesini isteyen Karaman, memurların, hizmet etmeyi, iş görmeyi ve problem çözmeyi bir ibadet aşkıyla yapması, yüzlerinin asık olmaması gerektiğini kaydetti.

 

Karaman, memurların sırf rahatları bozulmasın diye keyfi olarak 'bugün git yarın gel' gibi bir tutum takınmalarının doğru olmayacağını vurgulayarak, “Kendi kuralları içinde yapılması gereken iş ve hizmeti zorlaştırarak, rüşvet türü menfaatlere de kapı aralanmamalıdır” dedi.

 

“HASTA OLMADIĞI HALDE RAPOR ALMAK DOĞRU DEĞİL”

 

“Sorumluluğumuzdaki görev ve iş bir emanettir” diyen Karaman, Bu emanetin gereğinin zamanında ve tam yapılması gerektiğini kaydetti. Karaman, makalesinde şu görüşlere yer verdi:

 

“Görevine geç gelmek veya hiç gelmemek bir fırsat ve başarı olarak algılanmamalıdır. Özellikle hasta olmadığı halde rapor alarak kendini ve çalıştığı iş yerini mağdur etmemelidir. Çünkü rapor bir hak değildir. Sadece hastalanması durumunda iş yerine ibraz etmesi gereken bir mazeret belgesidir. Dolayısıyla alışkanlık ve teamül haline getirilmemelidir. İş başındayken ihmal ve tembelliğe prim verilmemelidir.”

 

Sorumluluğundaki bir görevi yapmayanların milyonlarca insana haksızlık edeceklerine dikkati çeken Karaman, her memurun mesai saati dâhilinde ve haricinde vakarını korumasının, ülkenin milli ve manevi değerlerine zarar vermeden hareket etmesinin doğru olacağını ifade etti.

 

Karaman, ülkenin kalkınmasında ve büyümesinde önemli katkıları olan esnaf ve serbest meslek mensuplarının da doğru ve dürüst hareket etmesi ve vergilerini zamanında ödemeleri konusunda hassas davranmaları gerektiğini kaydetti.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: