5 Aralık 2008 Cuma

Yenilikçilik Aktarım Merkezi (IRC-Innovation Relay Centre) Ağı 1995 yılında Avrupa Komisyonu tarafından, KOBİ'lere tüm Avrupa pazarına açılma imkânı tanımak, böylece teknolojilerini ithal veya ihraç etme sürecinde destek olmak için kurulmuştur. 1995 yılından beri IRC Ağı, 1000'den fazla firmaya teknolojik işbirliği anlaşmaları imzalamalarında yardımcı olmuştur.

İRC’Ier, gerçekleştirmek amacıyla kendi görev bölgelerinden topladıkları birbirleriyle paylaşarak ya da düzenleyerek teknolojinin uluslararası platformda el değiştirmesine çalışmaktadır. IRC, dünyadaki en büyük teknoloji transfer ağıdır ve 71 merkezden, 250 katılımcı kuruluştan ve 1000'den fazla kişiden oluşmaktadır. IRC Ağı 33 ülkede faaliyet göstermektedir (AB üyesi ülkeler, Bulgaristan, Romanya, Türkiye, İzlanda, İsrail, Norveç, İsviçre, Şili).

IRC ayrıca,
—Teknoloji kazanımı ve teknoloji pazarlaması yardımı
—Teknolojik işbirliği ve uygun ortağın belirlenmesine destek
—Ortak eşleştirmesi ve teknoloji konusunda bir araya getirme amaçlı etkinlikler
—Teknoloji incelemesi ve izlemesi
—Teknoloji ortaklığı anlaşması görüşmelerinde yardım
—Avrupa Birliği, Eureka ve diğer araştırma projelerinin sonuçlarına ulaşma
imkanı
—AB’nin yenilikçilik finansmanı ve fikri mülkiyet hakları destek hizmetlerine
ulaşma olanağı sağlamaktadır.

KOBİ’ler İRC’Ierden bilgi talep edebilmekte, teknoloji arz ve taleplerinden, işbirliklerinden haberdar olabilmekte veya kendilerine ait teknolojiyi piyasaya sunabilmektedir. IRC'Ier, firmalara uluslararası teknoloji transferi'nin her aşamasında danışmanlık yapmaktadır. IRC Ağı'na ait tüm KOBİ bilgileri gizlilik kapsamındadır.

IRC'Ier, CORDIS içerisinde yer alan "Teknoloji Pazarı”nın veri tabanını kullanmaktadır. Teknoloji Pazarı, yeni teknolojilere erişimde iş dünyası, bilim ve toplum başlıkları altında yeni teknolojilerle ilgili bilgi sağlamaktadır.

Yenilikçi Bölgeler Ağı (İRE)
Yenilikçi Bölgeler Ağı (İRE) bölgeler arasında yenilik, strateji ve planların geliştirilip paylaşıldığı bir platformdur. Ağın temel hedefi üye bölgelerin yeni teknolojilere erişimini kolaylaştırarak bölgesel firmaların rekabet güçlerini artırmaktadır.

İRE ağı üye ve aday ülkelerden tüm Avrupa bölgelerine açıktır ve ağa bağlı bulunan yaklaşık 200 bölge mevcuttur. Bölgeler genellikle bölgesel birimler veya bölgesel kalkınma ajansları tarafından temsil edilmektedir.

İRE üyesi bölgelerin büyük bir çoğunluğu, Avrupa Komisyonu'nun katkılarıyla bölgesel yenilik stratejileri geliştirmiştir. Bazı bölgeler çeşitli tematik alanlar Çerçevesinde ağlar oluşturmuşlardır. Ayrıca bölgelerin yenilik ve teknolojiye daha fazla yatırım yaparak bilgi toplumunu oluşturmalarına yardımcı olabilecek bir "Karşılıklı Öğrenme Platformu" oluşturulmuştur.

İRE Ağının verdiği diğer hizmetler arasında bilgi sağlama, uzman sağlama, çalışma gezileri düzenleme, ortak arama, konferans ve çalışanlar düzenleme gibi faaliyetler bulunmaktadır.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: