6 Aralık 2008 Cumartesi

EUREKA, endüstriyel Ar-Ge çalışmaları alanında Avrupa piyasasına yönelik bir ağdır.
1985 yılında hükümetler ar ası bir girişim olarak oluşturulan ağ, Avrupa boyutuna sahip yenilikçi ürün veya hizmet geliştirmek üzere, proje üreten iş dünyası, araştırına merkezleri ve üniversiteleri destekleyerek rekabet gücünün artırılmasını hedeflemektedir. EUREKA Ağının üye ve aday ülkelerin de dışında çeşitli ortak ülkelerden 3639 üyesi bulunmaktadır.

EUREKA proje sahiplerinin bilgiye, potansiyel ortaklara ve ulusal fon olanaklarına ulaşmasına yardımcı olmaktadır. Uluslararası bir ağ olan EUREKA'dan destek alan projelerin mali, teknik ve ticari ortak arayışları kolaylaşmaktadır. EUREKA, fikri mülkiyet hakları üzerinde anlaşma sağlandıktan sonra proje ortaklarının işbirliğine giderek yeni pazarlara açılmalarına olanak sağlamaktadır.

EUREKA İş Geliştirme Merkezleri Avrupa'da rekabet gücünün artırılması amacıyla çeşitli tematik alanlarda (bilgi teknolojisi, tıp ve biyoteknoloji, iletişim, enerji, robotbilim) firmaları, araştırma enstitülerini ve üniversiteleri uzun dönemli olarak bir araya getirmekte ve ticari olarak kullanılabilir yeni teknolojiler üretmektedir.

EUREKA Şemsiyeleri ise belirli bir teknoloji veya sektöre odaklanan tematik ağlardan (bilgi teknolojileri, tıp ve biyoteknoloji, çevre, lazer, robot bilim, ulaşım) oluşmakta ve projelerin kendi alanlarında gelişmelerine imkân sağlamaktadır.

EUREKA çerçevesinde, her yıl çevreye en duyarlı projeye Lillehammer ödülü verilmektedir. Lynx Ödülü ise EUREKA projelerine katılan ve önemli bir ciro artışı gösteren KOBİ'ye verilmektedir.

Benzer Yazılar



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: